Uitgeoefende activiteiten

Alle woensdagen en zaterdagen, het hele jaar door, van 9.00 uur tot 12.00 uur zijn er een aantal van ons aanwezig voor allerlei werkzaamheden, zoals onderhoud vaartuig, motoren, bootwagen en tuigage. Dit komt de samenhorigheid van de bouw/vaarploeg zeer ten goede, mensen met allerlei achtergronden werkten en werken nog steeds samen om dit project te verwezenlijken en in stand te houden. Op deze dagen staat de deur wijd open, voor een ieder toegankelijk, men kan zo naar binnen lopen. Er wordt dan geen entree geheven maar een donatie wordt zeer op prijs gesteld. Buiten deze dagen om is bezoek op aanvraag mogelijk, daar word dan een bedrag voor gevraagd.

In het voorjaar en zomer worden diverse vaartochten ondernomen als de weersomstandigheden goed zijn: varen met reddingbootdag, Koningsdag te Katwijk aan Zee, vlaggetjesdag te Scheveningen, visserijdag te Egmond aan Zee, sail evenementen, visserijdag IJmuiden, Volendam en visserijdag Spakenburg.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn we op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur geopend voor het publiek. Vooral de toeristen zijn dan verbaasd over het visserijverleden van Egmond, nu een flinke badplaats. Uit al deze activiteiten proberen we geld te generen.

Als bestuur blijven we alert op ontwikkelingen van allerlei evenementen om de Pinck en de Egmondse visserijhistorie te promoten. Door de pinck is het visserijverleden van Egmond weer op de kaart gezet, niet alleen te Egmond, maar ook in de genoemde havenplaatsen.

Op de website wordt een agenda van vaartochten en evenementen bijgehouden.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.