500e ‘Pinck-certificaat’

Gezelligheid en een perfecte sfeer kenmerkten zaterdag de drukbezochte visserijdag. Een maritieme markt, vele optredens en een veiling van het vijfhonderdste certificaat van de aanbouw zijnde Egmondse vissersboot De Pinck waren enkele hoogtepunten.

Het publiek kon de hele dag op het podium genieten van zang en dialect, verzorgd door de shantykoren de Skarrebekken, de Z�aln�elden, Dwars Getuigd, toneelvereniging de Flierefluiters en het gelegenheidskoor van de KNRM en de dames van Naomi.

Kinderen konden zich in de Voorstraat laten schminken en meedoen aan oudhollandse spelletjes. Ze kregen bij ’t Winckeltje noten en kaas een feestelijke zak popcorn.

Het 500e aandeel in de Egmonder Pinck werd op het Pompplein per opbod voor 260 euro verkocht. De royale bieder was Gerrit Gravemaker, die sinds 1946 in Egmond woont en meezingt in het KNRM-koor. Hij kreeg een litho van GeertJan van Meurs ‘cadeau’, evenals een naamsvermelding op een koperen plaatje. Dit plaatje krijgt een plekje in de Pinck. “Ik vind het gewoon leuk om de Egmonder Pinck op deze manier te steunen”, sprak hij na afloop van de veiling.