Hard werken

Sinds het laatste schrijven na de visserijdag is er veel gebeurd. Ondanks dat door vakantietijd de ploeg soms aan de kleine kant was, is er veel werk verzet. Het beslag op de zwaarden is af. De haken aan het schip en de ogen in het zwaard zijn gemonteerd. Het mastbeslag voor de grote mast en de fokkemast is gemaakt en gemonteerd. Diverse kleine klusjes in de boot zijn gedaan. Zo zijn er twee vleugelpompen gemonteerd en aangesloten.

Verder is er gewerkt aan een beslag op de voorsteven, waaraan een trekbeugel bevestigd kan worden. Door middel van platen, draadeinden en hoeklijn is het ��n geheel geworden. Waar nodig is er veel laswerk verricht.
Deze sterke roestvrij stalen constructie is nodig om de pinck op de bootwagen te kunnen trekken zonder schade te doen aan de houten constructie.

De bootwagen is aangepast aan de lengte van de pinck. De trekker is in eigen beheer opgeknapt. Om het wegdek niet te beschadigen zijn er kunststof sloffen op de tracks gemonteerd, dit scheelt tevens in het geluidsniveau.