AKTIE!

Na een rustige winter, waarin we niet zo erg actief waren, maar toch iedere woensdag en zaterdag bij elkaar kwamen, wordt de draad nu weer goed opgepakt. Hier en daar zijn nog wat kleine verbeteringen aangebracht aan de pinck. Aan onderhoud was nog niet veel te doen, toch hebben we het boeisel kaal gehaald. Dit was nodig, omdat de eerste keer dat het boeisel geschilderd werd, plotseling de wind draaide en het begon te stuiven. Nu is alles weer in orde.

Tijdens de koude dagen is er onder leiding van de zeilmaker driftig geknoopt aan een aantal stootwillen. Ook ander schiemanswerk werd grotendeels in de verwarmde kantine gedaan.

De eigenaar van Summertime Megastore in Egmond aan Zee kwam op een goede woensdagmiddag eens langs lopen en raakte erg enthousiast en bood ons aan om voor de hele “pinckploeg” zeilkielen te laten maken en hij voegde de daad bij het woord. De hele ploeg heeft nu een kiel met aan de voorkant de opdruk van het wapen van Egmond en daaronder “Egmont op See” en achterop de afbeelding van de pinck voor anker met het opschrift “Egmonder Pinck” en daaronder de naam van de pinck.

Pas tijdens de doopplechtigheid wordt de naam onthuld.

Windmolenpark

Op 18 april 2007, tijdens de offici�le in gebruikt stelling van het windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee, stond de Pinck – ter opluistering van het geheel – buiten de loods bij de hoofdstrandafgang opgesteld en was voor iedereen vrij te bezichtigen.

Z.K.H. Prins Willem Alexander stelde het windmolenpark officieel in gebruik, daarna ging het gezelschap op weg naar restaurant “de Zilte Zoen”. Hierbij passeerde het gezelschap de volledig opgetuigde pinck. Daarbij maakte hij van de gelegenheid gebruik om enkele leden van de bouwploeg de hand te schudden.

Vrijdag 18 mei 2007

Inmiddels is deze datum vastgesteld voor de offici�le doop van “onze” pinck.

Aan het programma wordt nog gewerkt. Omstreeks 12 uur zal de mast worden opgezet, maar eerst wordt er een munt onder de mastvoet geplaatst door een kleindochter van een Egmondse ondernemer.

Het plaatsen van een munt onder de mast is een oud gebruik: zou het schip onverhoopt vergaan, dan is er geld aan boord voor de veerman die de zielen overvaart naar het hiernamaals.
Een andere betekenis is, dat waar het schip zich ook ter wereld bevindt, er altijd geld aan boord is.

De doop en inzegening zal plaats vinden omstreeks 15 uur. De pinck zal gedoopt worden en zijn/haar naam ontvangen door Mevr Kruisinga, lid College gedeputeerde Staten van de provincie Noord Holland. Door plaatselijke muzikanten zal alles worden opgeluisterd.

Vanwege het drukke programma en de vele toeristen en kijkers is er o.a uit veiligheidsoverwegingen besloten die dag niet te gaan varen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn zal de pinck op zaterdag 19 mei de eerste tochtjes gaan houden. Deze tochtjes zijn voorbestemd voor de sponsors, tevens zijn het goede oefeningen voor de bemanning, want varen met een pinck vanaf het strand is wel wat anders als met een sportvisbootje vanaf het strand of vanuit een haven.

Op 9 juni 2007 zal de pinck, als het weer meewerkt, vertegenwoordigd zijn op de vlaggetjesdag te Scheveningen. En — natuurlijk — ook tijdens de visserijdag in Egmond aan Zee op 16 juni.