Varen

Zoals een ieder van ons het aan de lijve heeft ondervonden is het in de maanden juni en juli vaak slecht weer geweest. Na vlaggetjesdag is er maar af en toe gevaren. Door de Egmondse botenvereniging werden we gevraagd – ter opluistering van het Rob Wijker trofee weekend – op 14 en 15 juli voor de Egmondse kust te varen. De weersverwachting was redelijk gunstig, zaterdagochtend ca ZW 2/3, er werd besloten naar het strand te gaan.

Op het strand aangekomen nam de wind echter al toe, er werd toch besloten te gaan varen. Nadat de Claes Teunisz in een diepe zwint van de wagen afgleed en via een gat zee koos, nam de wind verder toe tot ZW 5/6. De golfhoogten liepen op tot 1,5 tot 2 meter Er werd besloten alleen op de motor te varen. De ons geschonken caterpillar scheepsdiesel deed het uitstekend. De pinck hield zich heel goed, af en toe wat buiswater. Na een uurtje kwamen we weer aan het strand, op de terugtocht voor de zee af kwam er geen water aan boord en liep de Claes Teunisz keurig recht op het strand en werd vervolgens op de wagen gehaald en op het strand bij de botenvereniging geparkeerd. De volgende dag zou er omstreeks 11 uur gevaren worden, maar een hevige onweersbui barstte los. Pas tegen enen knapte het op en ging onze Claes Teunisz voor de tweede keer dit weekend te water en we hebben die middag goed gezeild. Wind Z.O. 3, ’s Avond zijn we weer terug naar de loods gegaan.

Pas zondag 5 augustus kon er weer gevaren worden. Vanwege de drukte op een mooie zomerdag zijn we verplicht voor tienen door de slagboom naar het strand te gaan en pas ’s avond na zessen mogen we er weer af. Er is dus de hele dag gezeild, wind Z.O. 3, later op de dag toenemend naar 4/5 en we hebben die dag veel geleerd hoe te manoeuvreren met een vierkant getuigd schip. Tegen vijven hebben we de pinck vlak onder de wal voor anker gelegd en pas om half zeven naar het strand laten komen, afgetuigd, op de wagen getrokken en naar de loods gebracht.

IJmuiden

Als het weer het toelaat zal de Claes Teunisz aanwezig zijn op het havenfestival van IJmuiden in het weekend van 24, 25 en 26 augustus. Ligplaats aan de trawlerkade (zuidzij voor de Egmonders) We hopen daar onze sponsors en u te mogen begroeten. Ook de derper Z�aln�elden zullen zondagmiddag regelmatig optreden.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.