Verandering

Nu de pinck “Claes Teunisz” klaar is en er al min of meer regelmatig mee is gevaren, is het ook tijd om na te denken hoe we in de toekomst verder gaan. In goed overleg met het museum bestuur is besloten om een aparte stichting op te richten, om het geheel administratief te scheiden. Per 1 november 2007 is de stichting “De Egmonder Pinck” opgericht.

De stichting heeft tot doel: Het exploiteren en in stand houden van de pinck in een daarvoor geschikt onderkomen en daar de pinck te onderhouden en ter bezichtiging te stellen.

Er zijn een voorzitter, secretaris en een penningmeester benoemd. In de statuten is vast gelegd dat in het pinck bestuur er altijd een bestuurslid van het museum zitting moet hebben. Het geheel is notarieel vast gelegd bij notaris Res te Bergen NH. We staan ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 37 136 781. Inmiddels is er bij de Rabobank het rekeningnummer 138 803 617 geopend.

Al gestart door het museum werken we nu aan de instandhouding van de huidige bouwplaats, om dit om te vormen tot een definitief onderkomen waar we onderhoud kunnen plegen en de pinck ter bezichtiging te stellen. Door Noord-Holland Architecten BNA uit Egmond aan den Hoef is een tekening gemaakt en de vergunning aanvraag is ingediend Het verbouwen en aanpassen zullen we zoveel mogelijk met onze eigen vrijwilligers uitvoeren. Uiteraard is hier geld voor nodig. Van de Rabobank Noord Kennemerland mochten we eind november de toezegging van 10.000 euro ontvangen, waar we zeer verguld mee zijn. Een heel mooi bedrag, maar het project is begroot op ca. 60.000 euro dus we hebben meer nodig. Iedere donatie in de vorm van aanschaf van een of meerdere aandelen, of een jaarlijkse donatie is van harte welkom. Ook kunt u met uw bedrijf of organisatie sponsor worden. Het bevestigen van een sponsorbord behoord dan tot de mogelijkheden.

Net als vorig jaar waren we tegen de kerst te gast bij Italiaans restaurant “Mira Mare”. Op 17 december kreeg de bouwploeg inclusief hun partners een diner aangeboden. Het eten was voortreffelijk Vanaf onze kant onze hartelijke dank hiervoor, het was een goede afsluiting van een bewogen jaar. Een jaar met als dieptepunt het plotseling overlijden van onze penningmeester. Daarna in april het bezoek van ZKH Prins Willem Alexander aan Egmond, waarbij de pinck door de Prins met kennersblik bekeken werd. Een maand later de doop waarbij de naam Claes Teunisz werd onthuld. De promotie tochten naar Scheveningen en IJmuiden. En verder zoveel mogelijk gevaren om ervaring op te doen, alleen zat het weer afgelopen zomer niet erg mee. In oktober werd er voor het laatst gevaren en daarna werden de motoren verzorgd tegen vorst.

Rest ons van deze kant u een voorspoedig 2008 toe te wensen

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.