Vorstverlet

Na de laatste tocht in oktober kon er niet meer gevaren worden. Maar er werd niet stilgezeten.

In de tweede helft van oktober werd er een wervingsbrief en een fraaie folder rondgestuurd naar alle bekende adressen van onze zgn. aandeelhouders. Hierin stond een verzoek om donateur te worden van onze stichting. Van velen mochten we een positieve reactie ontvangen. Het opzetten van een donateuradministratie vergt in eerste instantie veel werk. Het invoeren in een nieuw bestand, donateurkaarten versturen, adressen klopten niet meer, enz. Ook gebeurt het helaas dat er wel geld wordt overgemaakt met een naamsvermelding, maar verder geen adresgegevens. Dan wordt het voor ons erg moeilijk om een kaart op te sturen. Mocht u dit lezen en geld hebben overgemaakt maar u heeft nog niets ontvangen, neem dan a.u.b. contact met ons op.
E-mail: [email protected] of tel. 072 5064498 / 06 414 96 373. Ook als niet “aandeelhouder” kunt u zich opgeven als donateur op bovenstaande adres gegevens. Het minimale bedrag is � 15,-

Onder leiding van Chiel werd in overleg met de gemeente “Nijntje” en haar pinckje voor een goede onderhoudsbeurt naar onze loods gebracht. Het pinckje werd kaal gehaald en opnieuw in de olie gezet. Nijntje zelf werd goed geschuurd, gegrond en geplamuurd en opnieuw in de verf gezet. Ook werden er enkele noodzakelijke aanpassingen gedaan. Terwijl er nog enkele onderdelen geschilderd moesten worden viel, na 2 koude natte weken, de vorst in. Er kon dus niet verder worden gewerkt. We kwamen zogezegd in de vorstverlet. Nijntje is tijdelijk ondergebracht bij onze buren, in de loods van de KNRM. Daar staat zij prima, onze dank voor deze medewerking. Het pinckje staat nog steeds, op z’n kant, in de loods.
De motoren van de “Claes Teunisz” en de trekker werden voorzien van antivries om zo de strenge vorst te overleven. De weken erna werd er in de loods op de woens- en zaterdagen
’s morgens koffie gedronken, om “bij te blijven”.
Door Italiaans restaurant “Mira Mare” werd ons een uitstekend kerstdiner aangeboden. Een geste die door ons bijzonder op prijs wordt gesteld. Onze dank voor dit diner.

Het nieuwe jaar werd op 5 januari, ondanks de kou in de open loods, door ons ingeluid met een eenvoudige nieuwjaarsbarbecue en een drankje. Het was zeer geslaagd. Ondanks dat de vorst aanhield werd er nog steeds op woensdag en zaterdag veel koffie gedronken. Door enkelen werd er geoefend met splitsen en knopen van het touwwerk. Een ander is bezig met enkele rondhouten te maken, in de praktijk was gebleken dat een uitzetboom van de fok te licht was uitgevoerd. Inmiddels hebben de motoren weer gedraaid. Het onderhoud kan nu beginnen, de schrapers zijn geslepen, de pinck zal geheel leeg worden gehaald. Vlonders en ballast gaan er uit. Kortom, we gaan weer volop aan de slag.

Voor het komende seizoen staan weer een aantal tochten gepland, hierover zal later meer informatie komen. Blijf de komende tijd deze website in de gaten houden.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.