Visserijdag 2010

Op zaterdag 19 juni was het weer zover, Visserijdag, altijd weer een drukke dag voor de ploeg. ’s Morgens voor achten waren de eersten aanwezig. Na een kop koffie gingen we aan de slag. De “Claes Teunisz” werd naar het strand gereden en daar op de vloedlijn neergelegd. Door de harde wind, 6/7 uit noorden, kwam de zee nog iets hoger en kregen we natte voeten. Ook het schuim wat de zee produceerde werd rondom de pinck opgestuwd. Af en toe moest er geschuild worden voor een regenbui, gelukkig waren ze niet zo hevig en van vrij korte duur.

De trekker deed nog een kleine “berging.” Een jeep van de reddingbrigade met een waterscooter er achter liep vast in het rulle zand. Een peulenschilletje voor onze trekker om even te helpen.

Terwijl op het strand de pinck opgetuigd werd, zaten de mensen bij de loods niet stil. Er werd een leuke stand ingericht.

Om 11.15 uur was de visveiling gepland. Evenals voorgaande jaren onder leiding van veilingmeester dhr. H. Hoogervorst. De opbrengst was minder groot als de andere jaren, hetgeen we ook niet hadden verwacht. Wel was het jammer dat een aantal van de toezeggingen om te komen bieden, niet nagekomen zijn. Het uiteindelijk resultaat viel toch niet tegen. De kist schol werd gesponsord door Vispaleis Ab Dekker, de biedingen werden gedaan door volgende restaurants: “de Klok”, “Mira Mare”, “Egmondsch Kaatje” en restaurant “New West”.

Op het strand en bij de loods werden goede zaken gedaan, maar ook minder als voorgaande jaren. Het minder fraaie weer en zeker het voetbal met het Nederlands elftal waren hier zeker debet aan. Toch kunnen we terug zien op een geslaagde visserijdag.