Visserijdag Egmond 15 juni 2013

Voor de ochtend was de weersvoorspelling niet zo best, maar toch gingen we om 8.10 uur naar het strand waar we de “Claes Teunisz.” van de wagen af, op het strand neerzetten. De mast werd opgezet en de pinck verder op getuigd en ondanks de vrij stevige wind werden de zeilen gehesen.
Achteraf gezien hadden we dat beter niet kunnen doen, de voorspelde regen kwam maar de wind nam – niet voorspeld – toe met vlagen tot windkracht negen. Dit kostte ons de papagaaistok van het vergrote gatzeil, maar gelukkig was er verder geen schade aan het zeil. De andere zeilen werden snel gestreken en bleven de rest van de dag omlaag.
Vanwege het slechte weer was alles verlaat. Ondanks dat was de visveiling weer een succes. Onder leiding van veilingmeester Ger Baltus werd de vis, gesponsord door restaurant “Natuurlijk”, geveild. Geboden werd door de restaurants: de Klok, New West, Angelo’s en Mats en door de strandpaviljoens: de Schelp, de Uitkijk en de Tropen en bracht in totaal het fraaie bedrag van � 815.- op.
Het weer was inmiddels opgeknapt met zon en nog steeds veel wind, op het strand werden al goede zaken gedaan. In de lege loods had de visclub hun intrek genomen, ze waren volop aan het visbakken en deden evenals wij goede zaken. Het mes snijdt aan twee kanten zeiden we tegen elkaar. Al met al was het weer een zeer geslaagde dag. Op het eind van de middag stond de “Claes Teunisz.” weer in de loods.
Op maandagochtend waren er een paar man aanwezig om de pinck uit te ruimen, na te zien en weer in orde te maken voor de volgende vaart naar Sail Den Helder.