Start seizoen 2014

Reddingbootdag 3 mei 2014
Al vrij vroeg vertrokken we uit de loods om op tijd in zee te zijn. De pinck is dan een mooi punt voor de reddingboot “Adriaan Hendrik” om met hun passagiers naar toe te varen. Ook hadden we de “Jan van Claes” mee, hiermee gingen we roeiend door de branding om daarna te zeilen.

Op zaterdag 24 mei hadden we een drukke dag. Op het terrein van de Egmondse Abdij werd een voorjaarsmarkt georganiseerd. We waren hierbij aanwezig met de “Jan van Claes”, opgetuigd en wel. Verder werden er oude ambachten gedemonstreerd o.a. houtbewerking met een dissel. Er werd een eikenhouten kruis gemaakt, welke later aan de Abdij werd aangeboden. Voor ons was dit “heilige” grond, want hoe we het ook wenden of keren, uiteindelijk is de Egmondse visserij vanuit de Abdij ontstaan. Zie hiervoor op deze website onder het kopje “over de pinck”. Het was een geslaagde dag.

Andere mensen van onze ploeg verzorgden deze dag een as-uitstrooiing met de “Claes Teunisz.”. Een stijlvol gebeuren.

Visserijdag 14 juni 2014
We hadden er zin en we gingen er weer vol tegen aan. Woensdag 11 juni werden de afspraken gemaakt wie wat ging doen, de pinck werd in orde gemaakt en wat al niet meer.

Zaterdagmorgen de 14e werd om 7.30 uur koffie gezet, een ieder druppelde binnen en er werd nog even van alles doorgesproken. Omstreeks 8.30 uur ging de “Claes Teunisz.” naar het strand, daar van de wagen af op het strand neergezet en volledig opgetuigd.

Maar er was meer te doen: In de lege loods werd door de visclub hun viskraam ingericht met naderhand heerlijke warm gebakken vis en gerookte makreel.
Zelf richtten we onze haringkar in met diverse boekjes en een hartversterkertje en verder werd er nog een kraam ingericht waar zeekaak werd verkocht.

Traditie getrouw omstreeks 11.00 uur weer de visveiling op het Pompplein, ditmaal onder leiding van veilingmeester H. Hoogervorst. De vis was gesponsord door restaurant “Natuurlijk”. Er werd geboden door de restaurants De Klok, Angelo’s, Mats, De Tropen, De Uitkijk en nieuwkomer “Santiago” i.p.v. New West. Ook konden particulieren op de vis bieden.
Al met al bracht de veiling het fraaie bedrag van � 595.- op.

Hierna volgde de presentatie van het boek “De Egmonder pinck herleeft” geschreven door Ronald Wildschut, een pinckmedewerker van het eerste uur. Met leuke kwinkslagen beschrijft hij het gehele bouwproces, met de ups en downs en de jaren waarin we in de vaart zijn. De eerste exemplaren werden aangeboden aan de kinderen van oud-wethouder en pinckmedewerker Cees Wijn die ons helaas veel te vroeg is ontvallen. Een prettig leesbaar boek en voor slecht 12.50 te koop bij Boekhandel Dekker en Dekker en bij de pinckloods op woensdag en zaterdag tot ca 13.30 uur.
In de maanden juli en augustus zijn we ook op de vrijdagavonden geopend van 19.00 tot 21.00 uur
Op de visserijmarkt stond onze zeilmaker, die veel zgn. “schiemanswerk” demonstreerde
De verkopen op zowel het strand als in de loods gingen erg goed, het was een lange, maar heel geslaagde dag.