Winterklus

Na de fjoertoer gingen we aan de slag om de kettingen van de trekker te demonteren. De witte kunststofblokken werden verwijderd, de platen die met vier bouten vast zaten werden gedemonteerd, ontroest en opnieuw geteerd. De oude ketting werd verwijderd, nu pas bleek hoe erg ze versleten waren. De nieuwe ketting werd er om gelegd, de verbindingschakels werden in de goede positie gebracht en de verbindingspen werd er ingeslagen. De platen werden er weer op aangebracht evenals de kunststof blokken. Dit klinkt allemaal makkelijk, maar het was een flinke en vooral tijdrovende klus, die met beperkte middelen tot een goed einde werd gebracht.
Nijntje de pop kwam, i.v.m. de renovatie van het grote parkeerterrein bij de Werf, bij ons “logeren”. Ze werd geschuurd, geplamuurd en tot slot geschilderd. Het zelfde werd met de boot van Nijntje gedaan, geheel kaal geschraapt, gedeeltelijk gedemonteerd en wat verder nodig was om alles weer in goede staat te krijgen. De boot werd weer geschilderd en in de lijnolie gezet. Nijntje en haar boot staan nu weer op het opgeknapte parkeerterrein, er wordt weer volop gebruik van gemaakt.
Ook de bestrating voor onze loods is opgeknapt. Gevolg hiervan was dat de weg voor onze uitrit hoger kwam te liggen. Hierop hebben we onze doorgang hoger moeten maken, wat we ook weer zelf konden doen.
De Jan van Claes was ondergebracht bij hotel De Dennen, maar staat inmiddels ook weer in de loods. Dit bootje is makkelijk te transporteren en gaat mee naar de voorjaarsmarkt bij de Abdij in Egmond Binnen op 30 mei en Het slotfestijn in Egmond aan den Hoef op 13 mei.
Zaterdag 2 mei was het nationale reddingbootdag, mooi weer, voor ons reden om voor de eerste keer dit jaar te gaan varen. De Claes Teunisz werd naar het strand gereden, opgetuigd en te water gelaten. Spannend was het, na terugkeer op het strand en weer op de wagen, om de vernieuwde strandafgang bij de Werf op te rijden. Dit ging allemaal maar net aan maar het lukte. Nadat alles was afgespoten en het hele spul weer in de loods stond, dronken we nog wat en gingen weer naar huis. De eerste vaart 2015 zat er op.