Visserijdag Egmond

Zaterdag 20 juni was het weer zover, de Egmondse visserijdag. Om zeven uur was de loods open en werd er een bakkie koffie gezet. Nadat iedereen er was gingen we rond acht uur naar het strand. De pinck werd op het strand pal voor de werf (hoofdstrandafgang) van de wagen gelost en volledig opgetuigd. Anderen waren in/ bij de loods bezig het bijbootje op te tuigen, een verkoopstandje in te richten en meer van die kleine, maar o zo belangrijke dingen.

Op het strand waren we inmiddels, na het optuigen, ons nieuwe dekzeil aan het spannen. We konden er nu makkelijk om heen lopen en de elastieken van de juiste lengte aanbrengen. Een aanwinst voor als we in een haven liggen. Na het passen werd het e.e.a. weer opgeborgen en werd de verkoopkraam ingericht.

De tijd van de visveiling kwam in zicht, de vis werd opgehaald bij restaurant Natuurlijk die de stoofschol sponsorde. Om 11.15 uur opende veilingmeester Ger Baltus de veiling en wist de prijzen wat hoger te krijgen dan voorgaande jaren. Er werd geboden door de restaurants Angelos, De Klok, Santiago en Mats en de strandpaviljoens De Uitkijken De Tropen. Niet onbelangrijk, ook de particulier was in de gelegenheid om op de vis te bieden. De veiling bracht een mooi bedrag op, ruim 700,-.

Het weer was ideaal, niet te warm en niet te koud, op beide locaties hadden we een goede aanloop, zeg maar druk, en konden aardig wat glaasjes met inhoud verkopen. Tijdens de demonstratie van de reddingboot liep de drukte bij de loods flink terug, maar op het strand bleef het nog anderhalf uur flink doorgaan. Omstreeks 16.00 uur werd de pinck weer op de wagen getrokken en, na het afspuiten, in de loods gereden. We sloten de dag af met een potje bier en een heel voldaan gevoel.