Vlaggetjesdag Scheveningen

Dit jaar gingen we, na vorig jaar afwezig zijn geweest, weer naar vlaggetjesdag Scheveningen op 13 juni.

Nadat de pinck Claes Teunisz op woensdag gereed gemaakt werd – zeilen aan de ras, veiligheidsmiddelen aan boord en nog vele andere kleine dingen- gingen we vrijdag naar het strand. Om zeven uur waren de eerste personen in de loods, er werd een bakkie gedaan en om even over achten werd de pinck naar buiten gereden.

Het roer werd omhoog getrokken en we gingen door de slagboom richting het strand. Aldaar nabij een gaatje werd de pinck opgetuigd en ging om 8.50 uur te water, door de zandsuppletie stond er weinig water in het gaatje, het weg varen ging moeilijk maar lukte. Voorbij de pieren van IJmuiden werd er nog enige tijd gezeild, maar er stond te weinig wind zodat men, toch weer, op de motor verder ging. Om 15.45 uur liep men de pieren van Scheveningen binnen, alwaar nabij de reddingboot werd afgemeerd. In de haven hebben de bemanningsleden het nieuwe dekzeil van bruin katoen/kunststof over het voorschip gespannen, het staat erg netjes.

De volgende dag zaterdag de 13e stond er een frisse wind uit het ZW windkracht 4 a 5, later op de dag nam het nog toe tot 6 a 7. Niet zo fraai weer om mensen aan boord te krijgen, het was in eerste instantie dan ook erg rustig, maar door het publiek er op te wijzen dat men via het drijvende ponton bij de pinck kon komen ging het beter. We kregen zelfs een drietal dames uit Zweden aan boord. Door de organisatie was er voor voldoende eten en drinken gezorgd en plenty haring. We moesten er flink aan trekken, maar het lukte toch om vrijwillige bijdrages te krijgen. Tegen vijven werd het vrij snel rustig zodat we de boel weer opruimden.

Er stond buiten de pieren een flinke zee, onder deze weersomstandigheden zou het onverantwoord wezen om terug te varen. Maar tegen de weersverwachting in ( N 3/5) was het zondag geheel windstil, het zeetje was s nacht al afgevlakt en werd in de loop van de dag nog rustiger. Om 8.15 uur stak de Claes Teunisz. de neus buiten de pieren van Scheveningen en stond om 14.30 uur weer op het Egmondse strand. Een uurtje later stond alles weer in de loods. Op woensdag alles weer opgeruimd, netjes gemaakt en klaar gelegd voor de visserijdag op zaterdag 20 juni.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.