Onderhoud

Na de terugkomst van de Claes Teunisz uit Elburg bleek tijdens het op de wagen halen van de pinck, dat er veel ruimte was tussen de as van het draaistel met de voorwielen en de rest van de bootwagen. Nadat op woensdag de pinck was uitgeruimd, werd er op zaterdag begonnen aan het draaistel. Het geheel werd gedemonteerd, we waren namelijk bang dat de draai-as gebroken was, gelukkig was deze nog heel, maar bleek het ijzerwerk erom heen doorgeroest en het houtwerk verrot.

Het werd grondig aangepakt, bouten doorgeslepen, het oude ijzerwerk en het verrotte hout werd verwijderd. Nieuwe stukken hout werden aangebracht, ijzerwerk vernieuwd, nieuwe bouten, alles ging heel goed in de menie en later in de blauwe verf. Vooral de maatvoering was erg belangrijk, aangezien de wagen kiept tijdens het te water laten en later in de oude stand terug komt en er dan borgen moeten worden ingeschoven en gestoken. Maar het is gelukt, ook werd de constructie waar de dissel ingestoken wordt versterkt, dit was ook hard nodig.

Duinlandjes vereniging de Noord te Egmond aan Zee organiseert om de twee jaar een duinlandjesdag. Op deze dag verkoopt men allerlei op biologische manier verkregen groentes, fruit, jam en wat al niet meer. De opbrengst van deze dag gaat naar goede doelen. Dit maal was de pinck n van de drie goede doelen, naast de stichting Hulphond en de stichting bunkermuseum 40-45. In de sfeervolle ambiance van de bar van de Prins Hendrik Stichting mochten we op woensdagavond 14 oktober een donatie van 1100,- van hen ontvangen . Waarvoor onze heel hartelijke dank, we gaan het geld besteden aan een dekzeil over het achterschip zodat daar ook overnacht kan worden of kunnen schuilen met slecht weer.