Fjoertoer 2016

Eindelijk was het weer zover, de fjoertoer editie 2016.  We zijn enige weken bezig geweest met het aanbrengen van de lichtslangen en andere snoertjes. Alles werd goed gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Onder de koffie hebben we het regelmatig gehad over de door storm en regen heel slecht verlopen fjoertoer 2015. Sommigen  zaten, ondanks alles wat er toen gebeurde, nog na te genieten. Maar het is wel een jaar na dato en dan lijkt alles anders en minder slecht!

Woensdag de 23e was alles in orde, zaterdag de 26e kwam in de loop van de ochtend de ploeg binnen druppelen. We konden vertrekken na eerst nog de wielen van de “tracks” van de bootwagen te hebben gesmeerd en het kleine vletje op de kop van de bootwagen te hebben geplaatst.  Dit “opknappertje” was dusdanig slecht dat we besloten hadden om het  ’s avonds in de fik te steken. Hoe slecht het bootje was bleek wel toen we op de plaats van handeling waren aangekomen en deze een stukje van de wagen lieten vallen. Hij viel in twee helften uiteen.

De mast werd opgezet, alle andere verlichting werd op de juiste plaats gehangen en er werd proef gedraaid met het aggregaat. Hier en daar werd nog wat aangepast. Omstreeks 16.30 uur hadden we alles in orde en begon het  donker te worden. Tijd voor een door Henk gemaakt bakkie soep en een heerlijk slaatje van Hans, dat hadden we wel verdiend. Tegen zevenen kwamen de eerste wandelaars vanuit Bergen aan Zee bij ons langs.

Nieuw dit jaar: We hadden een laptop en beamer mee naar het strand. Op een raamwerk met een oud laken erop werd vanaf het voorschip een kort filmpje getoond van de pinck en het bijbootje in actie. Ondanks het zakkende water en daardoor het steeds breder wordende strand trok het vrijwel alle lopers naar de pinck. Er stond een licht noordelijke windje. In de luwte van de pinck was een hartversterkertje te verkrijgen.  Rond kwart voor elf kwamen de laatste wandelaars  langs.

De boel aftuigen nam nog enige tijd in beslag maar tegen half twaalf ging het weer richting Egmond. Weer boven aan de zgn. “Werf” de hoofdstrand op/afgang moesten we nog even wachten tot de reddingboot, die ook aan dit evenement had deelgenomen, was afgespoten. Omstreeks kwart voor één stond het spul weer in de loods en namen we er een paar op de goede afloop.  ’s Woensdag begonnen met de boel weer op te ruimen.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.