Demontage loods

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets schreven over de pinck “Claes Teunisz.”. Na de fjoertoer is in de koude loods de verlichting, na de nieuwjaarsreceptie, van de pinck verwijderd. Het verfwerk geschuurd en zijn de huidgangen geschraapt. Dit alles ging heel rustig aan, met veel koffie en vroeg weer naar huis. 

Maar het bestuur was actief in onderhandeling met de KNRM, ERB (Egmondse reddingbrigade) en de gemeente Bergen. Al een aantal jaren is er sprake van om de KNRM, ERB en de pinck onder te brengen in één gebouw. Goed idee maar het kost veel geld, wat we niet hebben. Het heeft veel van ons bestuur gevergd maar door de gemeente wordt een groot deel van de kosten gedragen. Daar zijn we heel blij mee, al moeten wij zelf ook nog een behoorlijk bedrag opbrengen.

Intussen met het warmer worden werd het schilderwerk weer opgevat, de huidgangen opnieuw in de harpuis gezet en het onderwaterschip in de bottomcoat (gesponsord door Tenco.) Alles ziet er weer fris uit, klaar voor het nieuwe seizoen.
Op 25 maart deden we een as uitstrooiing, onder zeil, een stijlvol gebeuren.

Hoewel alle vergunningen nog niet rond zijn is er een planning gemaakt voor de vernieuwbouw. We hopen dat de aannemer na de bouwvakvakantie kan gaan beginnen en begin 2018 alles klaar heeft. Voor ons hebben al die plannen veel consequenties, namelijk: onze huidige loods moet ontmanteld worden om de nutsbedrijven gelegenheid te geven om de vele leidingen en telefoonkabels om te leggen.

Impressie nieuwe loods

Dit demonteren doen we in eigen beheer en daar zijn we al mee begonnen. Op 9 en 10 mei zijn de dakplaten al verwijderd, De rest zal snel volgen. Ons gedeelte van de vernieuwde loods wordt als casco opgeleverd en zullen we in eigen beheer afbouwen en inrichten en dan hopen we in 2018 er weer volledig klaar voor te zijn om tochten te ondernemen en het publiek te ontvangen. Ook het ontvangen van groepen, eventueel i.s.m. de KNRM/ERB, zal makkelijker gaan.

Maar waar is de pinck in die tussen tijd? De “Claes Teunisz.” is zaterdag 6 mei om 8.35 uur te water gelaten en met gestreken mast via de sluizen van IJmuiden, Noordzeekanaal en de Zaan naar het Alkmaardermeer gevaren en ligt nu bij jachthaven “ ’t Hoorntje” in Akersloot.  Van hieruit gaan we naar diverse evenementen in het land.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.