Loods en Kaeskoppenstad

Voor de Egmondse inwoners is het duidelijk te zien. De pinckloods is volledig gedemonteerd, de trekker met bootwagen en gereedschap-container zijn weg. Wel met pijn in het hart, maar er komt wat moois voor terug. Dit alles konden we doen dankzij medewerking van Post aan Zee, waar veel van de inventaris is opgeslagen en de trekker overdekt is gestald, aannemersbedrijf Tervoort Egmond voor het beschikbaar stellen van het terrein voormalig tankstation Genet, waar de bootwagen en gereedschap-container zijn gestald. En vooral dank aan onze vrijwilligers, die alles demonteerden en “aannemer in ruste” Cees Imming die talloze malen zijn aanhanger beschikbaar stelde om materiaal af te voeren. Kennis is goed maar kennissen zijn beter. 

Direct nadat de laatste afvalcontainer werd afgevoerd vertrok de pinck vanuit Akersloot naar Alkmaar voor Kaeskoppenstad in het Pinksterweekend van 3 en 4 juni. Met gestreken mast arriveerde de “Claes Teunisz” aan de Voordam bij het Waagplein. Aldaar werd de mast weer opgezet en de pinck afgedekt. Zaterdag waren we omstreeks 9.30 uur aanwezig en hebben alles opgetuigd, vergezeld door af en toe wat regen, ’s middags heerlijk weer met redelijk wat publiek.  Zondag omstreeks dezelfde tijd weer aanwezig en werkelijk schitterend weer, het publiek werd in groepen toegelaten, ondanks dat liepen ze in drommen langs alle evenementen. Door het warme weer verliep de verkoop van het “hartversterkertje“  wat minder goed, maar we konden ons verhaal over het Egmondse vissersverleden goed kwijt.

Foto C. Mooy

Aan de Voormeer in Alkmaar. Foto C. Mooy

We hadden dus een goed weekend, maar op de heenweg hadden we al startproblemen met de motor. Dit kon redelijk snel verholpen worden, maar zondagmiddag weigerde de motor alle diensten. Er zit een probleem in het elektrische circuit, waaraan wordt gewerkt.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.