Sail Den Helder

Door motorstoring is de “Claes Teunisz” in Alkmaar blijven liggen, na enige dagen is de storing verholpen, hij draaide weer. Toch bleven we in Alkmaar om op 20 juni de inschrijving voor de regionale wandelvierdaagse op te leuken. Op de 20e moesten we verhalen naar de Voordam, maar weer storing, weer een monteur erbij, met een bypass kon de motor weer gestart worden.

De volgende morgen vertrok de pinck met gestreken mast en nog een aantal schepen richting Kolhorn, een tocht over het kanaal Omval-Kolhorn met een aantal vaste lage bruggen. Tegen enen was de “Claes Teunisz” in Kolhorn. De 22e vertrok een konvooi van schepen vanuit Kolhorn, via de Pishoek, het Amstelmeer en het Balgzandkanaal naar Sail Den Helder. Tegen drieën was de pinck weer geheel opgetuigd.

De volgende dagen trok de pinck, liggend aan de zgn. Flaneerkade, veel belangstelling. Vooral de eerste dag, vrijdag, trokken we veel bekijks van de echte geïnteresseerden, veelal afkomstig van de kleinere eenheden in de haven. Ook werd een bijeenkomst van de federatie “varend erfgoed” bezocht.

Wegens gebrek aan onze loods verblijft de pinck momenteel aan de steiger bij het reddingmuseum. Dit museum is zeker een bezoek waard. Voor de geïnteresseerden, ook onze “Ubbo” is er te bewonderen.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.