Kaeskoppenstad 2018

In het weekend 2 en 3 juni 2018 was de Alkmaarse binnenstad weer terug in het jaar 1573. In het oude centrum waren diverse figuranten actief als armoedzaaiers, leprozen, pestlijders, doodgravers, gekken, maar ook de hogere klassen zoals Schout en Schepenen, gegoede burgers, chirurgijns, belastinginspecteurs (toen ook al) enz. Aan het Voormeer lag, sinds vrijdagavond, een visserschip uit Egmond afgemeerd met de naam “Claes Teunisz”.

Op zaterdagmorgen was het nogal bewolkt en regenachtig, ’s middags was het droog en vrij fris, hetgeen voor ons geen bezwaar was. We hadden over belangstelling niet te klagen, deden goede zaken en de belastinginspecteur viste achter het net vanwege de 10% belasting over de vis die de Egmonders al aan de Abdij betaalden. Op zondag volop zon en ook toen volop belangstelling. Op het eind van de middag werden de zeilen en de mast gestreken en voeren we met meerdere schepen tegelijk door de bruggen van het Luttik Oudorp naar het Noord Hollandskanaal en weer terug naar Akersloot.

Ook wij als bemanning van de “Claes Teunisz” waren onder de indruk van alles wat er te zien was. Nieuw is onze banner, met daarop de tekst over de pinck, lengte, breedte enz. Deze is vervaardigd en gesponsord door HOB Heiloo.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.