Fjoertoer 2018

Na alle drukte rondom de opening hadden we nog maar een beperkt aantal dagen om de pinck te verlichten. Het thema van de fjoertoer was de middeleeuwen, een mooie gelegenheid om de pinck met lichtsnoeren te veranderen in een Spaan galjoen. De zwaarden en de mast gingen eraf en het voor en achterschip werden opgehoogd. De grote ra werd een stukje verlengd en net als de verstaging van lichtjes voorzien om als grote mast dienst te doen. Nadat alles was opgetuigd en het donker begon te worden was het, vooral op enige afstand, een plaatje.

Terwijl de optuigers op de pinck bezig waren, waren andere leden van de ploeg bezig met een windscherm en een afdak, om zo een rustige plek te creëren van waaruit aan de wandelaars een hartversterkertje kon worden geschonken. Op een aanhanger was een soort “veldkeukentje” gemaakt, waarin voor de bemanning een bak snert werd gemaakt.

Het weer was goed. Eerst nog een NO wind, die in de loop van de avond ging liggen, wel begon het licht te vriezen. De eerste wandelaars passeerden omstreeks 19.00 uur, om 20.00 was het één lint van lichtjes die van Bergen aan Zee naar Egmond trok. De pinck was een welkome onderbreking op dit stuk strand. De laatste wandelaars passeerden tegen 23.00 uur. Wij braken de boel op en gingen weer op Egmond aan. Om 00.30 uur stond de boel afgespoten weer binnen en namen we een afzakkertje op de goede afloop.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.