Maritiem Centrum Egmond

Het zal de inwoners van Egmond aan zee niet zijn ontgaan, de nieuwe loods is geopend. Hier is wel het e.e.a aan vooraf gegaan. Nadat begin februari 2018 wethouder Snabilie het oude meterkastje (elektra en gas), had gesloopt kon aannemer Tervoort aan de slag met de verbouw en nieuwbouw van het “Maritiem Centrum Egmond”. Het gedeelte van de pinck werd al voor de bouwvak als casco opgeleverd, we konden aan de slag. Als eerste werd de tafel met wat stoelen en als belangrijkste, het koffiezetapparaat, neergezet. Verder werd de tijdelijke houten wand, die tijdens de verbouw van de KNRM de boel wind en waterdicht hield, voor een schappelijke prijs overgenomen.

Uiteraard moeten de aannemer en de door ons aan te schaffen materialen betaald worden. Na diverse gespreken met de gemeente en de andere betrokkenen kwam het rond. Veel Egmondse bedrijven sponsorden ons, maar ook kwamen er donaties binnen o.a. van de “Vereniging Dorpsbelangen Egmond – Parel – aan zee” en de “Oud Katholieke oud papiergroep Egmond”. Waarvoor onze hartelijke dank.

Helaas hebben we tijdens deze periode, na een kort ziekbed, afscheid moeten nemen van onze secretaris, hij heeft de opening niet meer mogen meemaken.

Na een periode van flink doorwerken naderde het moment van opening van het “Maritiem Centrum Egmond”. Een centrum waarin de aller modernste technieken te vinden zijn bij de beide redding-organisaties en het oude handwerk in de pinckloods, een heel goede combinatie.

Op 10 november 10.30 uur was de opening gepland. Omstreeks die tijd kwam een SAR helikopter boven het parkeerterrein hangen, deze liet een man neer met een grote sleutel. Deze werd aan een KNRM en Pinck medewerker overhandigd en daarna door een delegatie jeugdleden van de ERB naar het gebouw gebracht. Na enkele woorden van de Burgemeester werd de sleutel omgedraaid door de voorzitters van de drie organisaties en gingen gelijktijdig de drie roldeuren open. In de ruimte van de KNRM werden enkele toespraken gehouden, daarna was er voor de genodigden gelegenheid om het complete gebouw te bezichtigen.

’s Ochtens hadden we de pinck al buiten neergezet en opgetuigd. Na de toespraken bleek het weer erg mee te vallen en werden de zeilen gehesen. In de loods maakten leden van het shantykoor “de Derper Zâalnêelden” hun opwachting en traden tweemaal op.  Na hun optreden werd de pinck afgetuigd en weer binnen gezet.

De zaterdag erop volgend hielden we open dag voor de sponsors en andere genodigden, zodat we deze mensen meer persoonlijk konden benaderen als op zo’n drukke dag als de opening.

Al met al twee drukke zaterdagen maar met voldoening.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.