Spakenburg en Elburg

In eerdere berichtgevingen is al gemeld dat we de oude loods hebben moeten slopen, om plaats te maken voor nieuwbouw.  De nieuwbouw is in februari 2018 gestart en verliep voorspoedig. Ons gedeelte werd casco opgeleverd en nog voor de bouwvakvakantie mochten we in de nieuwe loods aan de gang met het bouwen van een kantine e.d. Om verdere uitdroging te voorkomen hebben we ook de pinck binnen gezet en goed nagekeken, dit na de hele droge periode buiten op het parkeerterrein.

Op vrijdag 31 augustus vertrok de pinck richting Spakenburg. Ondanks de goede controle was er een lek bij een huiddoorvoer, welke de bemanning uiteindelijk wist te dichten. Op het eind van de middag arriveerde de “Claes Teunisz” bij de botterwerf in Spakenburg, waar werd afgemeerd. We bleven er ook op zaterdag liggen i.v.m. de walstroom om eventueel te kunnen pompen, gaandeweg de week werd de pinck droger.

De visserijdag was er als vanouds, in de loop van de ochtend werden de zeilen gehesen, netten uitgezet enz. Er werd volop vis gerookt en aangeboden aan het publiek. Op de botterwerf werd er geteerd en een botter te water gelaten. Kortom een prachtige, heel sfeervolle dag.

Op woensdag 5 september is de pinck naar Elburg gevaren. Terwijl een aantal mensen hier mee bezig was werd er in de loods hard gewerkt aan de kantine, toilet, een trap naar de zolder, verlichting enz. We zitten absoluut niet stil.

Vrijdag 7 september voer de pinck, zonder mededinging, mee met de wedstrijd zeilende bottervloot op het Veluwemeer. Op zaterdag werd er met belangstellenden gevaren op het Drontermeer. Ook deze dagen te Elburg waren heel sfeervol en gezellig. Op de kade veel kramen, waar van alles te zien was. Op het terrein van de botterwerf lag het wrak van de botter EB 15, onder de waterlijn grotendeels in het blik, die als leer-werkproject gerestaureerd gaat worden. Hier moet heel veel werk verzet gaan worden, respect voor deze onderneming.

Op dinsdag 11 september werd een bemanning naar Elburg gebracht, die de “Claes Teunisz.” terug voeren tot Nauerna aan het Noordzeekanaal. Later in de week werd naar Egmond terug gevaren.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.