Rabo clubkas

Al een aantal jaren organiseert de Rabobank een sponsoractie waarbij leden/rekeninghouders op een aantal goede doelen kunnen stemmen.

Ook de Egmonder pinck doet hieraan mee, zie onderstaande tekst. U kunt stemmen vanaf 23 april t/m 14 mei 2019.

In 2018 is, i.s.m. KNRM, ERB, en de Egmonder pinck, een nieuw gebouw gerealiseerd. Ondersteund door de gemeente, zijn nu deze drie organisaties onder één dak onder gebracht . Ons gedeelte is deels door de gemeente en verder door donateurs, sponsors en acties tijdens de visserijdag en fjoertoer gefinancierd. En natuurlijk dankzij, zeker afgelopen en dit jaar, de enorme inzet van onze vrijwilligers, die de gehele binneninrichting verzorgden. Werkelijk alles deden we zelf, wanden zetten, elektra, water, zoldervloer met opslag enz. De pinck staat nu, anno 2019, in een prachtige loods.

De Egmonder Pinck is een, door vrijwilligers gebouwde, eikenhouten reconstructie van een platbodemvissersvaartuig uit 1670 waarmee de Egmonders op de Noordzee visten. De historie van de vissersplaats Egmond gaat ver terug. In het jaar 977 werd Egmond aan Zee gesticht en de pinck is een verantwoorde weerspiegeling van het 17e -eeuwse Egmond en een geweldige promotie voor Egmond. We brengen op deze manier het visserij verleden, met een voor Nederland uniek schip, jaarlijks op allerlei maritieme evenementen in het land tot leven.

Nu, in de nieuwe loods, is ons financiële plaatje anders geworden als in het tijdelijke onderkomen. Hogere verzekeringspremies, WOZ, enz. Wel zijn we gasloos, de kantine wordt elektrisch verwarmd, de loods is onverwarmd. Momenteel zijn we met groot onderhoud van de pinck bezig en worden o.a. delen van het staand en lopend want vervangen. Aanschaf van de materialen kost uiteraard geld, de uitvoering doen we zelf. Zo gaan we met goede moed een nieuw vaarseizoen tegemoet

We zijn blij met deze vorm van sponsoring door de RABO bank, we willen ieder RABO lid, die via de RABO CLUBKAS op ons stemt hartelijk danken.

 

 

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.