Trekker

Al een paar jaar hadden we het er onderling over om de huidige trekker, een caterpillar D 4 van 80 jaar oud te vervangen. Er begon het e.e.a. aan te mankeren, o.a. olie lekkage, niet meer waterdicht, moeilijk schakelen enz. Voor ons zonder de daartoe benodigde gereedschappen is dit niet te doen. Het lukte ons niet om een sponsor hiervoor te vinden door de Corona perikelen. En al zou dit allemaal wel lukken dan is de trekker nog steeds 80 jaar oud en wat komt er dan weer?. We gingen zoeken op internet maar schrokken van de prijzen. Er zijn twee man in Westkapelle wezen kijken, te duur zonder lier en niet waterdicht. Ergens in Limburg stond een rupstrekker met een lier maar wat een geld. Dan waren we meteen blut geweest.

Dank zij een tip kwamen we in contact met de TD van de KNRM. De oude trekker van de Cocksdorp op Texel een Roodberg Ruby stond te koop. De prijs was heel redelijk, we hadden al gespaard en dankzij een flinke sponsoring kwamen we snel rond. We zijn wezen kijken, hebben de trekker op gemeten i.v.m. vervoer. Dankzij een vrijwilliger van ons, werkzaam bij Dura Vermeer, een wegenbouwbedrijf met flink wat klus op Texel bleek er een dieplader beschikbaar. Donderdag 10 juni zijn we weer heen geweest, we werden vriendelijk ontvangen door de schipper, er werd proef gereden, technische details werden besproken enz. De dieplader kwam op de afgesproken tijd, de trekker werd geladen en goed vast gezet. Met de boot van 14.00 over en rond 15.30 waren we er mee op Egmond. We hebben er wel wat klus aan, hier en daar roestplekken en dingen smeren enz., de trekker is een kleine dertig jaar oud dus dat mag wel. Maar de motor ziet er prima uit, heel goed onderhouden.

Na een stille periode wegens Corona waren we zaterdag 12 juni buiten flink in de weer om de trekker geheel “Des Pincks” te maken en niet te vergeten we zijn er vijftig jaar op vooruit.

Met dank aan onze sponsors en de vrijwilligers.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.