Kaeskoppenstad Alkmaar 2022

Na een lange periode konden we eindelijk weer eens gaan varen. Op zaterdag 14 mei vertrok ’s morgens de pinck richting Akersloot. Dit was de eerste keer met de nieuwe trekker dat we naar zee gingen. De tewaterlating ging prima, al is het even wennen voor de trekker chauffeur, alles gaat toch even anders. Wel bleek door het lange droog staan dat er behoorlijke lekkage was. De pompjes konden het niet aan, er moest gehoosd worden. Gaande weg werd het al beter en in Akersloot werd er een extra pomp bijgezet en was het in orde. We hebben een aantal keer gezeild op het Alkmaardermeer heel erg leerzaam De pinck werd steeds meer waterdicht, maar moet na het vaarseizoen wel goed nagelopen worden.

Vrijdag 3 juni vertrok de bemanning richting Alkmaar voor “Kaeskoppenstad” alwaar, na het nemen van 3 bruggen, omstreeks 16.45 uur aan de Voordam werd afgemeerd. Het tuigage werd in orde gemaakt en de pinck werd afgedekt.

De volgende dag, zaterdag waren we om 10 uur aanwezig. De dekzeilen eraf en de zeilen gehesen. De schoten op de juiste wijze geplaatst en belegd en wat verder nodig was. Inmiddels liepen de eerste acts al voorbij: melaatsen, dronkaards, weeskinderen maar ook de notabelen. Er was ook iets met een kapstok. De poortwachters hielden alles goed in de gaten. Alles is heel goed gedaan. Om 12 uur kwamen de eerste bezoekers. Bij ons speelde Ingele op haar draailier, dit trekt altijd veel bekijks. Er was enorm veel belangstelling van kinderen om aan boord te komen om de pinck te bekijken. Vooral jongetjes wilden aan het roer, de meisjes vroegen zich af waar de bemanning kon slapen (hun ouders vaak ook). Het was prachtig weer en erg druk.

De weersverwachting voor zondag was niet zo gunstig, maar het publiek trok zich daar niets van aan. Het was nog drukker als zaterdag, maar iedereen, publiek, acts en bemanningen hadden er zin. Het bleef tot het eind van het evenement gelukkig droog. Om 17 uur werd weer terug gevaren naar het Noord Hollands kanaal en dan naar Akersloot, toen kwam halverwege de bui los en waren we drijfnat voor we uiteindelijk thuis waren. Maar we kijken terug op een prachtig weekend en zijn een aantal ervaringen rijker geworden deze afgelopen weken.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.