Maanden juli, augustus en september

Op donderdag 30 juni vertrok de “Claes Teunisz.” richting Den Helder voor het Dutch Wooden Boat Festival in het weekend van 2 en 3 juli. Afgemeerd op een prachtig plekje aan de kade vlakbij de Medemblikker loods, waarin prachtige oude houten schepen worden gerestaureerd. We beleefden een prachtig weekend, veel zon, verbrandde koppen, maar ook veel oude bekenden van voor de corona perikelen. Zeer geslaagd weekend. ’s Maandags weer terug gevaren naar Egmond.

Aansluitend zouden we doorvaren naar Leiden voor de Rembrandtdagen aldaar in het weekend van 9 en 10 juli. Helaas ging dit niet door, we konden door de vele lage bruggen niet op de gewenste locatie komen. We bezinnen ons op mogelijkheden voor volgend jaar.

Verder hadden we in de maand juli tweemaal een as uitstrooiing. Beide keren kwam het tij dusdanig gunstig uit dat we pinck konden aanlanden en laten droogvallen. Dit werd ook door de nabestaanden gewaardeerd, na ca 30 minuten verlieten zij wadend de pinck. Laat in de middag/ begin avond kwamen we weer vlot, voeren richting de bootwagen, streken de mast, op de wagen enz. En dan weer terug naar de loods.

Door gebrek aan vrijwilligers hebben we de trip naar Den Oever moeten af zeggen. Wel waren we aanwezig op 3 september tijdens de visserijdag van Spakenburg en op 8, 9 en 10 september tijdens de botterdagen van Elburg. Allebei hele leuke evenementen waar we uitstekend inpassen.

De visserijdag te Spakenburg was een mooie zonnige dag, we ontmoette weer oude bekende van voor Corona. Iets bij ons vandaan, aan dezelfde kade, traden de “Derper Zâalnêelden” op. Veel derpers kwamen ook de pinck bezoeken, zo ook een afvaardiging van de Egmondse klederdracht groep, prachtig mooi om hen aan boord van de pinck te hebben. Een van de leden, Cor Schol heeft toentertijd ook aan de pinck gewerkt. De visserijdag van Spakenburg heeft altijd een spetterend einde, de kotter BU 68 vaart door de oude haven met een shantykoor aan boord. Hierna begint men rustig alles af te tuigen enz.

Na Spakenburg zijn we op dinsdag naar Elburg gevaren waar we ook zeer welkom zijn. Op vrijdag zouden we mee zeilen met de botters, maar door omstandigheden was één van onze vrijwilligers erg laat aanwezig. We zijn toen op het Drontermeer onder zeil gegaan. Na drieën waren we weer in Elburg. Alle mensen hier hadden enorm veel mazzel met het weer, op een paar stevige motregen buien na bleef het droog. En dat terwijl het, zo vertelde een vrachtwagenchauffeur ons, in het zuiden van het land met bakken omlaag kwam.

Op zaterdag kwam het een beetje langzaam op gang, men keek eerst het weer aan, maar we konden toch twee maal met passagiers varen. Op de motor naar een boei op het Drontermeer en dan zeilend terug, genieten voor de pasagiers en de bemanning. De daar opvolgende dinsdag de pinck terug gevaren richting Nauerna, maar door vertraging bij de Nijkersluis (beroepsvaart gaat voor) werd Naurena niet voor donker gehaald. De pinck overnachtte aan een particuliere steiger in Zaandam, onze dank aan de eigenaar.

Op woensdag werd de pinck verder terug gevaren naar Egmond, de wind was nihil maar er stond een flinke swell. Vlakbij de zandbanken stond soms een branding met golven anderhalve meter hoog, en dan viel het weer vlak. Maar de “Claes Teunisz” kwam veilig aan het strand. Een klein uurtje later stond het hele spul weer in de loods.

Alle evenementen dit jaar waren zeer geslaagd, goed zonnig weer en grotendeels droog.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.