Najaar/winterperiode

Na de laatste tocht werd de pinck uitgeruimd en uitgezogen. Voor de techneuten was er klus, de motorsteunen waren dringend aan vervanging toe, het rubber begon te verteren. Het zelfde gold voor het rubber in de koppeling. Het is nu weer prima in orde.

De fjoertoer, een avond wandeling op vrijdag en zaterdagavond eind november, kwam weer in zicht. Thema dit jaar Sprookjes. Op de pinck raakten Kapitein Haak en Peter Pan in een zwaardgevecht gewikkeld, de krokodil wachtte op een hapje en Tinkerbel fladderde er om heen. Vanwege de storm vrijdagavond bleef de pinck boven bij de loods, zaterdag stond zij wel op het strand.

Het normale onderhoud werd gepleegd, het tuigage werd nagezien enz.. De lijn in de takel van de grootzeilval was aan vervanging toe, dit is nu weer prima in orde. Alles aan de bootwagen en trekker werd doorgesmeerd. Begin mei werd er proefgevaren, de week erop werd, “ter leringhe endeĀ  vermaeck” de mast opgezet en gezeild. Oefening baart kunst want de eerste evenementen komen weer in zicht.

 

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.