Seizoen 2018

Door diverse, niet nader te benoemen, omstandigheden is het er een lange tijd niet van gekomen om de website bij te werken. We willen proberen de draad weer op te pakken. Er is inmiddels veel gebeurd wat niet altijd zichtbaar is voor het publiek. Zoals gemeld, onze loods is in mei 2017 gesloopt en is de pinck op diverse evenementen geweest. Met als laatste evenement de Fjoertoer eind november 2017.

Door het bestuur is veel gesproken met alle betrokken partijen omtrent de “Maritieme Driehoek” en de financiering ervan. Het e.e.a. is notarieel vastgelegd. Inmiddels is op 9 februari 2018 de nieuwbouw officieel gestart. Om alles te bekostigen zijn we in 2017 begonnen met donateurs te verwerven, ook dit jaar gaan we hiermee door.

Eind maart is een begin gemaakt met het noodzakelijke onderhoud. De sporen van het buiten staan zijn duidelijk zichtbaar maar goed te behandelen. Onder de waterlijn is de bottomcoat vernieuwd, een “zwarte klus”. De rest van de huidgangen is opnieuw geharpuisd. Van het dashboard is de printplaat onderhanden genomen en inmiddels functioneert alles weer.

Op moment van schrijven ligt de “Claes Teunisz” in Akersloot bij jachthaven ’t Hoorntje. Door het lange droog staan is er wel extra lekkage maar onder controle, het trekt wel weer dicht. Van daar gaan we naar Alkmaar “Kaeskoppenstad” op 2 en 3 juni, we liggen dan aan de Voordam. Het is de bedoeling om op 16 juni weer op het strand te liggen voor de visserijdag. Het verdere programma is beperkt om zo min mogelijk door Egmond te rijden. Het door Egmond rijden roept bij de Egmonders nostalgische gevoelens op van de oude reddingboot maar is erg slecht voor de pinck, waar we toch met z’n alle zuinig op (moeten) zijn.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.